Linkies

shoutmix

Java

Cursor

Madah Mutiara

.

.

Thursday

Belajar bahasa Inggeris

Setiap hari sabtu ada je kelas bahasa Inggeris.Dah start masa bulan 12,2009.Memang ciwak la first time masuk kat pusat bahasa.Yela,tiap2 hari asyik ckp bahasa Melayu.Mula-mula fikir mcm ni,"buat apa nak belajar bahasa Inggeris,aku nak tegakkan bahasa Melayu,tak nak belajar bahasa orang putih".Nak cakap pun kena fikir 2 kali.Kadang-kadang terlupa maksudnya.Mula la blur kedua-dua pihak.Orang yang dengar blur,yang cakap lagi la blur....Dah lama ok la..reti la cakap dengan lancar sikit..Baru-baru ni,ada ambil KET test.Boleh tahan la,soalannya memang kacang je...bangga la pulakkan...xde la,tapi aku cakap memang kenyataan...hehehe..nasihat saya pada korang,jangan la xnk belajar bahasa Inggeris,bahasa 2 amat penting utk msa dpn korang...nanti orang putih datang pada korang,camne????Baiklah,sampai sini je cerita aku...xnk panjang2...kalau ada nak kritik atau luahkan cite korang,sila komen....

2 komen:

meFaNa said... BALAS

turn left don't belok2..

ArJuNtaI said... BALAS

look forward...

Post a Comment