Linkies

shoutmix

Java

Cursor

Madah Mutiara

.

.

Thursday

Pertukaran Pelajar Luar Negara

    Pd tarikh 2/8/10 pelajar Jerman dtg ke skola sy.....nama student tersebut ialah Carolin....perempuan la...dy belajar di skola selama 1 tahun....lama jgk tu....sepatutnya dy dtg hari Isnin lps tp dy sakit plk....cikgu kata dy ill sebab main hujan....ya,sy fhm...klu sy pergi kat luar negara pun main salji jgk....memang la,dah la xde musim salji di M`sia....musim khatulistiwa.....klu di Jerman ada 4 musim.....masa dy kt skola ramai yg batak sgt mcm x prnh jumpa org putih....for ur information,she learn in my class,form 4 science....rasa bangga plk sbb inilah first time org luar dtg kt skola....dah tu plk masuk kelas kami....lg la seronok....

    Dy dtg utk mengkaji budaya M`sia iaitu melalui AFS (Antarabudaya Malaysia)....klu korang nk exchange school boleh la berdaftar dgn AFS....bdn dy pun mmg tinggi la...malah,org lelaki Jerman lg tinggi dr dy...xtau la klu aq tkr kt jerman......mcm org kerdil.....at least,boleh la knl pen pal secara face 2 face....xde la knl melalui internet....we can improve our speaking skills in English....masa nk ckp dgn dy,mmg ada rasa gugup sikit klu2 t'silap ckp atau lupa p'kataan....tp xpe,we learn from our mistakes...thank you to the Carolin coz you're willing to be our friends....we say welcome to Malaysia...apa2 pun,semoga p'sahabatan dan kenangan kami tidak akan t'kubur begitu saja...lgpun kami ada buat baju kelas supaya Carol x lupa kpd kami.....mna la tau aq pegi kt Jerman suatu hr nnt....boleh la kita contact lg....Amin....

2 komen:

can ili be akmal? said... BALAS

cakap kat dia guten tag.. maksudnya hello.saya suka belajar bahasa jerman kt tenet...

Zik said... BALAS

guten tag ialah selamat siangkan....

Post a Comment